Menu Luk

Duo al Dente med Søren Ruby
Søndag d. 24. september 2023 kl. 16.00 i “Huset” ved Rådhuset i Støvring

D4AA-postkort-bredformat-web-1024x1024

“De fire årstider”, en Lyrisk teaterkoncert hvor tekster og musik er fra de sidste 400 år, det hele sat i scene med lyd og lys. 
Medvirkende: Søren Ruby – skuespiller,  Kirsten Lund Jensen – blokfløjte,  Per Weile Bak – ærkelut og bas.

De fire årstider – er en kalejdoskopisk refleksion over årets, naturens og menneskelivets gang. I rammen af årstidernes skiften kan man glæde sig til at opleve tekster af Grundtvig, Ingemann, Blicher, Aakjær, Tove Ditlevsen, Frank Jæger, og mange af dem illustreres i et nyt og til tider overraskende lys.

Skuespilleren Søren Ruby giver teksterne liv og nærvær, mens Duo al Dente spiller musik fra mange tidsaldre.
Musikken stammer fra renæssancen og barokken over irsk folkemusik til nyere komponister som bl.a. Enya og Rickie Lee Jones samt – ja, naturligvis – Vivaldis kendte årstids-koncerter.

Det særlige ved forestillingen er, at både musikken, instrumenterne og lyrikken udforskes og udfordres på tværs af tid. Dermed sættes både lyrik og musik i et særligt æstetisk lys, og derfor bliver der tale om en helt autentisk og samtidig usædvanlig cross over-forestilling.

Skuespilleren Søren Ruby er erfaren i det danske teaterliv. Han  har medvirket i talrige forestillinger, både på  landsdelsscenerne  og  med turnerende ensembler, bl.a. “Det kommende Teater”, hvor han er kunstnerisk leder og dramatiker. Søren Ruby virker også som kunstnerisk formidler og kursusleder.

Duo al Dente – Per Weile Bak spiller på renæssance og ærkelut – en langhalset baslut samt kontrabas, og Kirsten Lund Jensen præsenterer blokfløjter
fra tiden. Repertoiret er fyldt med historisk atmosfære kombineret med en særdeles nutidig charme. – står for kammermusik med intenst nærvær.  Gennem mere end 25 år har duoen  markeret sig i dansk  musikliv med hundredvis af engagementer og  anmelderroste CD-indspilninger.  Begge musikere er uddannet  på konservatorier i Danmark samt i London og Leipzig.

”al dente” betyder til tanden, og er et begreb, man forbinder med kogning af pasta, varsomt tilberedt med bid i. Musikalsk er al dente               knyttet  sammen med Duo al Dente og fortæller om det musikalske bid man efterstræber med historiske instrumenter.