Menu Luk

Opera/Liedkoncert med Elsebeth Dreisig  –  12. marts 2017

Elsebeth Dreisig er en af Danmarks førende lyriske sopraner, og har sunget alle de store partier indenfor sit fag. Hun har til stadighed formået at udvikle sig og har senest modtaget stor anerkendelse for sin fortolkning af rollen Butterfly på Malmø Opera.

Hun har i en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera og har haft stor succes i en lang række partier bl.a. som Ann Truelove/LASTENS VEJ, Aase/DROT OG MARSK, Pamina/DIE ZAUBERFLÖTE, Zerlina/DON GIOVANNI, Eliza Doolittle/MY FAIR LADY, Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE, Antonia / HOFFMANN’S EVENTYR, Nannetta/FALSTAFF, Violetta/LA TRAVIATA, Mimi/LA BOHEME, Nedda/I PAGLIACCI, Grevinden/LE NOZZE DI FIGARO, Marcelline/FIDELIO, samt Illia/IDOMENEO. Senest optrådte hun i rollen som Juliette/DIE TOTE STADT – som også modtog en Reumert for Årets Opera.

På Operaen i København har Elsebeth gæstet i en lang række partier i rollen som Musetta/LA BOHEME. Og i sæsonen 2007/2008 var Elsebeth inviteret til at synge 3 partier, igen i rollen som Antonia, Musetta og Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE. I sæsonen 2008/2009 blev Elsebeth tilbudt at synge partiet som Enke Dronning Juliane Marie/LIVLÆGENS BESØG.  Den blev uropført på Det Kongelige Teater og modtog også en Reumert som Årets Opera.

Gennem årene har Elsebeth medvirket i en række uropførsler bl.a. DON JUAN VENDER HJEM FRA KRIGEN, Wayne Siegels/LIVSTEGN og Svend Rastrup Andersens/ÅRSTIDERNE, der blandt andet blev opført på Roskilde Festival i 1998. Hun sang endvidere rollen som den polske pige Kowalski/HOUDINI DEN STORE, og senest Lars Klit/ANGELO i 2012.

Elsebeth er desuden en hyppig gæst ved alle landsdelsorkestrene, og har sunget hele det klassiske repertoire.

I sæsonen 15/16 kunne Elsebeth opleves på  Operaen i København i rollen som Nella/ GIANNI SCHICCHI og på Den Jyske Opera i MADAME BUTTERFLY i titelrollen.

Elsebeth er uddannet på Det Kongelige danske Musikkonservatorium ved professor Kirsten Buhl Møller og har desuden studeret hos Ileana Cotrubas, Ingrid Bjoner, Mikael Eliasen, Jeffrey Goldberg og de seneste par år Maria Cleva.

Ved koncerten i Rebild Musikforening akkompagneres Elsebeth Dreisig af pianisten Thomas Rischel.

Thomas Rischel har efter sin diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium arbejdet som pianist på et utal af felter. Han arbejder både som akkompagnatør og operarepetitør og har i denne egenskab arbejdet både på Det Kgl. Teater, Den Anden Opera og Malmö Musikteater. Desuden har han haft et udstrakt virke med musicals, vaudeviller, cabaret`er og andre former for musikdramatik på bl.a. Det Ny Teater, Gladsaxe Teater og Østre Gasværk Teater. Han var bl.a. kapelmester på Det Nordjyske Operakompagni`s opsætning af ”Fra Berlin til Broadway med Kurt Weill” og Folketeatrets forestilling ”Skyggen” over H.C. Andersens eventyr af samme navn.

Som solist har han bl.a. været solist med Aalborg Symfoniorkester, og her i foråret deltog han i Athelas-ensemblets turné til Kina.Til daglig er Thomas Rischel ansat på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Statens Teaterskole.

 Koncertprogrammet vil bestå af 
1. afdeling: lieder af Richard Strauss samt arier af Puccini, Curtis, Lehar og Loewe
2. afdeling: arier af Dvorak, Puccini og Bellini
Desuden to soloer med musik af Schubert på flyglet.