Menu Luk

Guitarist Jakob Bangsø  –  31. januar 2016

Trods sin unge alder (født 1988 – i Hjørring) har guitaristen Jakob Bangsø allerede markeret sig som et af dansk musiklivs helt store talenter med international klasse. Og han har vundet mange priser i Tyskland, Frankrig, Holland, Spanien og Danmark. Han er uddannet med topkarakterer fra Det Jyske Musikkonservatorium og Hochschule für Musik und Tanz Köln, og han færdiggør i øjeblikket studier i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. 

Både som solist og kammermusiker er han aktiv og optræder på festivaler og koncertsteder i både ind- og udland. Nu også i Rebild Musikforening, hvor vi er stolte af at få besøg af guitaristen, der – ud over de nævnte priser i Europa – vandt Aarhus Symfoniorkesters og Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence i 2015. Endvidere samarbejder han med dirigenter i England, Sverige og Frankrig. M.a.o. er det en meget aktiv herre, der besøger Rebild Musikforening.
Jakob Bangsø skriver selv om sit program:
Programmet byder på lidt af hvert: en cembalosuite transkriberet til guitar (i sin tid også spillet på lut) af J. S. Bach, italiensk og virtuos romantik af Giulio Regondi, spansk musik af nogle af guitarens mest elskede komponister, Francisco Tárrega og Joaquín Rodrigo, samt et værk af den dansk-britiske komponist Kaj Duncan David for guitar og elektronik! Sidstnævnte værk havde jeg for nylig fornøjelsen af at uropføre i Maastricht (Holland) i en gammel kasernebygning, og det var en fantastisk oplevelse ved hjælp af et specialprogrammeret computerprogram og live-forstærkning af de helt små nuancer af strengenes klangmuligheder at spille den kæmpestore, lager-agtige bygning op. Jeg glæder mig til at opføre det i Rebild, og jeg tror, publikum vil få en helt særlig oplevelse også.


Johann Sebastian Bach (1685-1750)        Suite e-mol, BWV 996
Præludium
Allemande
Courante
Sarabande
Gigue

Joaquín Rodrigo (1901-1999)                 Tres Piezas Españolas
Fandango
Passacaglia
Zapateado

Per Nørgård  (f. 1932)       Hjerterdametur (1995)
I. Høvisk motiv (Quasi Sarabanda)
II. Uhøvisk motiv (med 4 variationer
– Pause –
Giulio Regondi (1822-1872)                Introduction et Caprice
Francisco Tárrega  (1852-1909)        Fantasía sobre motivos de «La Traviata»
Kaj Duncan David (f. 1988)                 451 for guitar & electronics (2015)
A
B
C