Menu Luk

Operakoncert med Tina Kiberg og Tove Lønskov  –  3. april 2016

Tina Kiberg er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Opera-Akademiet 1975-85; hun blev udnævnt til Kongelig Kammersanger i 2010.

Tina Kiberg er siden sin debut i 1983 på Det Kongelige Teater forblevet trofast mod de danske operascener i København og Aarhus trods mange internationale invitationer. Hun har sunget ved Wagnerfestspillene i Bayreuth, på Metropolitan Opera i New York, på Wieneroperaen og i Berlin.

Tina Kibergs sang er karakteriseret af lyrisk udtryksfuldhed, og trods stemmens ikke voldsomt store volumen sang hun overbevisende som Brünnhilde i Det Kongelige Teaters samlede opførelser af Nibelungens ring i 2006.


Tove Lønskov har i mange år været docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium. Hun har en omfattende karriere som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland. Har været solist med de fleste danske symfoniorkestre og bl.a. arbejdet med dirigenter som Uri Segal, Thomas Briccetti, Jorma Panula, Zdenek Macal, Avi Ostrowsky og mange danske dirigenter.

Som kammermusiker har hun spillet med så berømte navne som fløjtenisten Jean-Pierre Rampal og den russiske violinist Leonid Kogan og gennem mange år været fast duo-partner med fløjtenisten András Adorján.

Sammen med pianisten Rodolfo Llambias danner hun en meget anerkendt klaver-duo, som har modtaget flere priser. Duoen har indspillet en lang række cd’er, bl.a. Debussy’s og Schubert’s samlede værker, og har koncerteret overalt i verden.

Hun har ligeledes arbejdet med mange fremragende sangere, hvilket har resulteret i talrige cd-indspilninger med bl.a. sange af Schubert, Richard Strauss, Schumann, Grieg, Schönberg, Børresen, Carl Nielsen,  Schierbeck, Niels W. Gade, Heise, C.E.F. Weise, Otto Mortensen og andre. På to meget roste solo-cd’er har hun indspillet klaverværker af Rued Langgaard, Poul Schierbeck og Otto Mortensen.

Tove Lønskov afholder jævnligt masterclasses i udlandet. Hun har desuden været lærer for mange af de betydeligste unge danske pianister.

Program:
Richard Wagner          “Dich, Teure Halle” (Elisabeths arie fra 2. akt af Tannhäuser)
Carl Nielsen                 “Studie efter Naturen” (H.C. Andersen
“Æbleblomst” (Ludvig Holstein)
P. E. Lange-Müller       “Skin ud, Du klare Solskin!” (Efter gammeltysk v. Thor Lange)
“Aakande” (V. Bergsøe)
Franz Schubert            “Frühlingsglaube” (Ludwig Uhland)
“Lachen und Weinen” (Friedrich Rückert)
Richard Strauss          “Morgen” op. 10 nr. 8 (Hermann von Gilm)
“Zueignung” op. 10 nr. 1 ( Hermann von Gilm)
Pause
Ture Rangström         “Pan” (Bo Bergman)
 “Vinden och Trädet” (Bo Bergman)
Isaac Albéniz             “Asturias” (Tove solo) 
Enrique Granados      Fra “Tonadillas” (Fernando Periquet)
“El Majo Timido”
“El tra la la y el Punteado”
“La Maja Dolorosa” ll
“El Majo Discreto”
Richard Rodgers       “Stig op mod Bjerget” (Abbedissens sang fra The Sound of Music)